Diensten

Op deze pagina vind je een overzichtje terug van alle diensten die ik aanbied. Heb je echter een heel specifieke vraag, aarzel dan ook niet om me te contacteren!

ONDERGEWICHT

Read More

01 Gezonde voeding

Dagelijks verschijnen er artikels in de media over superfoods, remedies tegen allerlei kwaaltjes, veelbelovende diëten… Onmogelijk om hierbij het noorden niet te verliezen! Als diëtiste kan ik jou de juiste informatie bezorgen en je wetenschappelijk onderbouwd advies geven om tot een gezond voedingspatroon te komen, zonder hier te extreem in te willen zijn. Ik kan je productinformatie geven, etiketten leren lezen en tips op maat geven om het
haalbaar te maken voor jou!

02 Overgewicht / obesitas

We beginnen vaak vol goede moed aan een dieet, maar heel realistisch zijn die diëten vaak niet. Daarom vertrek ik vanuit je huidige eetgewoonten en gaan we, in samenspraak, bepalen welke dingen aangepast kunnen worden. Stap voor stap werken om een gezonde(re) levensstijl te bekomen zal misschien minder snel werken dan strenge diëten, maar… het is wel haalbaar en heeft betere resultaten op lange termijn. Geen jojo-effect meer, maar langzaam en zeker afvallen zonder dat je het gevoel hebt te moeten diëten!

03 Verhoogde cholesterol en/of bloeddruk

Een verhoogde cholesterol of bloeddruk brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Een aangepaste voeding is hierbij noodzakelijk. Je huisarts zal bepalen of je ook medicatie moet nemen. Dankzij een juiste voeding, kan je je bloedwaarden positief beïnvloeden en zal je je ook beter in je vel voelen.

04 Prikkelbare darm

Symptomen van een prikkelbare darm, ook wel IBS (Irritable Bowl Syndrome) of spastische darm genoemd, zijn : winderigheid, opgeblazen gevoel, stoelgangproblemen, buikpijn, krampen... Ik specialiseerde me in het Lage Fodmapdieet. Dat is een dieet dat voor meer dan 80% van de patiënten met prikkelbare darm de klachten verlicht tot wegneemt. Door de complexiteit van dit dieet is echter niet aangeraden om er op eigen houtje aan te beginnen. Begeleiding van een diëtiste is noodzakelijk. Welkom voor meer informatie en een begeleiding op maat.

05 Diabetes type 2 / prediabetes

Diabetes, ook wel de silent killer genoemd, brengt heel wat gezondheidsrisico’s met zich mee. Je merkt misschien niet veel van een te hoog suikergehalte in je bloed, maar het brengt best wel wat schade toe aan je lichaam. Een gezonde voeding met aandacht voor de juiste vetten en koolhydraten en voldoende vezels zal je suikerwaarden positief beïnvloeden. Beter voorkomen dan genezen, dus twijfel niet om een afspraak te maken!

06 Vegetarisch / veganistisch voedingspatroon

Hoe langer hoe meer mensen nemen een flexitarisch, vegetarisch of zelfs veganistisch voedingspatroon aan. Het is hierbij heel belangrijk om dierlijke producten niet zomaar weg te laten, maar volwaardige alternatieven te vinden. Aandachtspunten zijn voldoende ijzer, calcium, eiwitten, vit B12… Ik help je graag op weg om tekorten te voorkomen.

07 Voedingsallergieën en intoleranties

Er duiken hoe langer hoe meer voedselallergieën op zoals allergie aan koemelk, eieren, tarwe, noten, bepaalde fruitsoorten en nog veel meer. Het is vaak niet makkelijk te achterhalen welke producten je nu wel of niet mag eten. Ik geef je de juiste informatie mee en geef je praktische tips mee voor een haalbaar voedingspatroon.

08 Coeliakie

Bij coeliakie wordt de darm beschadigd door het eten van gluten en kan je symptomen hebben als diarree, constipatie, vermoeidheid, groeiachterstand enz. De diagnose van coeliakie wordt gesteld door een dunne darmbiopsie. De enige mogelijke behandeling houdt in dat je levenslang glutenvrij eet. Niet zo evident in onze cultuur, maar ik leg het je haarfijn uit en geef je praktische informatie (recepten, productinfo, …) mee om het voor jou gemakkelijker te maken.

09 Voor, tijdens of na de zwangerschap

Vanaf het moment dat je een kinderwens hebt, is het belangrijk extra aandacht te besteden aan je voedingspatroon. Je gewicht en je gezondheidstoestand bepalen immers voor een stukje de gezondheid van je toekomstige kindje. Je lichaam zal bepaalde stoffen meer nodig hebben tijdens de zwangerschap en ook je energiebehoefte zal anders zijn. Ook als je borstvoeding geeft, zijn er enkele aandachtspunten. Ik adviseer je met plezier.

10 Recreatieve sporters

Hou je van sporten, maar weet je niet goed hoe je je voeding hierbij optimaliseert? Ik leg het je graag uit!

11 Ondergewicht

Ben je zo een zeldzaam type waar er geen gram bijkomt? Misschien is je gewicht te laag om goed te zijn of ben je recent zwaar ziek geweest en was er ongewild gewichtsverlies bij? Ik kan je tips geven om je voeding energierijker te maken zonder een gezond voedingspatroon uit het oog te verliezen.

12 Kinderen

Elk kind komt wel in een fase terecht dat het "moeilijk" eet. Als ouder ben je vaak bezorgd en wil je je kind koste wat het kost doen eten. Met behulp van de proeftoren (een spel) en advies rond de aanpak, kan ik je leren hoe hier mee om te gaan en je kindje meer te laten proeven/eten. Kinderen kampen soms met peuterdiarree, allergieën, intoleranties... Ook hiervoor kan ik je adviseren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7A9DAF9D-1C3C-41D1-A4C6-2F8C1026E4AA_1_105_c.jpeg

Laten we
samenwerken.

Wil je graag samenwerken? Boek dan een afspraak en we gaan zo snel mogelijk aan de slag om jouw doelen te bereiken!

Afspraak boeken