Appelbollen


Deze appelbollen zijn in een handomdraai gemaakt. Dankzij de havermout en de appel bevatten ze veel vezels en zijn ze dus een ideaal tussendoortje. Geniet van de heerlijke geur die het huis zal vullen en uiteraard van het gebak nadien! Smakelijk!


Ingrediënten (voor +/- 12 bollen)

  • 2 appels

  • 250 gr havermout

  • 3 eieren

  • 150 gr appelmoes (zonder suiker of toevoegingen)

  • 100 gr rozijnen

  • 2 el honing

  • 3 tl kaneel

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de plaat met bakpapier bedekt klaar.

  • Schil de appels en snij deze in kleine stukjes.

  • Maal 100 gram havermout fijn in een keukenmachine (of met de mixer) en voeg hier bakpoeder, kaneel en het snufje zout aan toe.

  • Klop de eieren, appelmoes en honing goed door elkaar en voeg dit bij de gemalen havermout. Meng goed.

  • Meng nu de overige 150 g havermout door het beslag en voeg de appelstukjes en rozijnen toe.

  • Maak op de bakplaat 12 "hoopjes" met behulp van 2 soeplepels en zet het geheel voor 20 minuten in de oven.

  • Laat afkoelen.

Bron recept : www.runninggirls.nl



63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven