Homemade muesli/granola



Ingrediënten:

  • 500 g havermout

  • +/- 200 g noten/zaden naar keuze : hazelnoot, cashew, walnoot, amandel, amazonianoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad,… (de hoeveelheid kies je zelf een beetje)

  • 3 el gebroken lijnzaad**

  • 3 el honing of agavesiroop (minder mag ook altijd!)

  • 4 el arachide olie (of andere olie bv zonnebloemolie)

  • 3 el kokosrasp (optioneel, als je graag kokossmaak hebt)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°.

  • Hak de noten grof.

  • Meng alle ingrediënten samen en meng goed.

  • Doe de muesli in een grote ovenschaal of op een bakplaat en verspreid hem gelijkmatig.

  • Zet 15 minuten in de oven. Roer dan eens goed om en plaats nog 12 minuten in de oven. Hou de muesli in de gaten. Hij mag niet te donker worden. De baktijd is afhankelijk van je oven.

  • Laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot. De muesli bewaart op die manier heel lang.


Tips :

  • Heb je graag krokante granola, leg dan een dun laagje op de bakplaat zodat alles beter kan bakken.

  • Voeg eventueel wat appelmoes toe als je graag een cruesli wilt bekomen. Let op, dan is de bewaartijd korter.







0 weergaven0 opmerkingen