Hummus met knolselder en kikkererwten




Ingrediënten:

  • 1/2e kleine knolselder, in blokjes gesneden

  • 1 bokaal kikkererwten (340 g), afgespoeld en uitgelekt

  • 3 à 4 eetlepels olijfolie

  • 3 eetlepels tahini (sesampasta)

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 teentje look (optioneel), geperst af geraspt

  • peper, zout en currypoeder


Bereiding:

  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er de knolselderblokjes op en meng met 1 el olijfolie, peper en zout. Zet 20 min in een voorverwarmde oven op 180°. Laat afkoelen.

  • Mix de kikkererwten met de knolselder, de tahini, het citroensap en indien gewenst de look.

  • Kruid met peper, zout en wat currypoeder.


Serveertips:

  • Lekker als dipsaus bij de apero met toastjes, grissini...

  • Lekker op de boterham of op een wrap met nog wat rauwkost erbij.


Dit recept is gebaseerd op een recept van colruyt.be


Astrid Van den Bussche - Diëtiste in de regio Brakel, Geraardsbergen, Lierde, Ronse, Ninove, Zottegem


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven