Muffins met havermout en bosbessen



Ingrediënten:

  • 210 g havermout

  • 100 g amandelmeel (amandelpoeder)

  • 1 kl bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • 60 ml maple syrup (esdoornsiroop) of agavesiroop

  • 120 ml (plantaardige) melk

  • 1 el olijfolie

  • 2 kl citroensap

  • 150 g blauwe bessen





Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180°.

  • Meng de droge ingrediënten in een kom : havermout, amandelmeel, bakpoeder en vanillesuiker.

  • Meng de overige ingrediënten, behalve de bosbessen, in een andere kom.

  • Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.

  • Roer voorzichtig de bosbessen eronder.

  • Vul cupcake vormpjes met het mengsel en bak 15 tot 18 min op 180°.

  • Laat afkoelen. Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast.

Dit recept is gebaseerd op een recept van Sofie Dumont.


Diëtiste Astrid; diëtiste in de regio Brakel, Geraardsbergen, Lierde, Galmaarden, Ronse, Ninove, Zottegem

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven