Pasta met (boeren)kool en champignons


Ingrediënten (4 pers.) :

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui

  • 2 teentjes look

  • 400 g boerenkool (of andere kool)

  • 2 el margarine bakken en braden

  • 250 g gerookte baconblokjes (optioneel)

  • 500 g champignons

  • een handjevol platte peterselie

  • 80 g geraspte emmentaler

  • 250 ml lichte room (7%) of sojaroom

  • 360 g volkoren spaghetti

  • peper en zout

Bereiding:

  • Snipper de ui fijn en pers de look. Stoof aan in de olijfolie.

  • Snijd de boerenkool in fijne reepjes en voeg een deel toe aan de pan. Laat slinken en voeg de rest toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

  • Borstel ondertussen de champignons en snijd ze in schijfjes. Verwarm de margarine en bak hierin de champignons, samen met de bacon, op een hoog vuur. Kruid met peper.

  • Voeg de champignonmengeling toe aan de koolmengeling.

  • Kook ondertussen de pasta al dente.

  • Snij de peterselie fijn. Voeg het samen met de room en kaas toe aan de groenten. Warm nog even door.

  • Serveer de pasta met de saus en versier met een takje peterselie.

Tips:

  • Boerenkool kan je vervangen door andere koolsoorten zoals cavolo nero (palmkool), savooikool...

Weetje:

  • Bacon bevat veel minder vet dan spekreepjes, maar heeft een gelijkaardige smaak.

  • Boerenkool is een goede bron van calcium, ijzer, vit A en C.



49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven