Snelle pompoensoep

Wist je dat je een pompoen met schil en al kan eten? Geen gezwoeg meer, maar in een handomdraai een lekkere soep op tafel!

Soep kan je bij de lunch eten of voor de warme maaltijd, maar ook als tussendoortje. Het is een gezond tussendoortje als het niet te veel vet en zout bevat. Om een volwaardig tussendoortje te hebben, kan je er nog 2 volkoren beschuiten of krakotten bij eten. Zo vermijd je honger en zal je je minder snel overeten bij de eerstvolgende hoofdmaaltijd.


Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui, in stukken gesneden

  • 1 kleine pompoen (hokaido, butternut,...), in stukken met schil

  • 1 courgette, in stukken met schil

  • 140 g geconcentreerde tomatenpuree

  • water

  • 2 bouillonblokjes

  • Peper

  • (peterselie, paprikapoeder)




Bereiding:

  • Verwarm de olijfolie en stoof de ajuin tot hij glazig is.

  • Voeg de courgette en pompoen toe en laat nog 5 minuten mee stoven.

  • Zet de groenten ruim onder water en voeg de tomatenpuree en bouillon toe.

  • Laat 20 tot 25 minuten zachtjes koken en mix glad.

  • Breng op smaak met peper.

  • Werk af met peterselie en paprikapoeder (optioneel).

SMAKELIJK!


Diëtiste Astrid, diëtist regio Brakel, Geraardsbergen, Lierde

20 weergaven0 opmerkingen