Ingredienten
burgerbroodjes, liefst volkoren
4 rundshamburgers of veggie burgers
2 lente-uitjes, fijngesneden
200 g geraspte wortelen
1 paksoi, fijngesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
1 à 2 el verse geraspte gember
het sap van 1 limoen
10 blaadjes (Thaise) basilicum
Verse koriander
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el (riet)suiker
1 zakje gemengde sla
Voor de saus:
4 el light mayonaise (of veganaise)
1 kl rode currypasta
1 el pindakaas
1 el ketchup
Bereiding
Verwarm de oven voor voor de burgerbroodjes.
Doe de groentjes (behalve de sla) in een kom en voeg de verse gember, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn, de Thaïse basilicum, koriander en de rietsuiker toe. Meng alles goed.
Maak nu de burgersaus. Meng de mayonaise met de rode currypasta en de pindakaas.
Grill of bak de burger gaar
Snijd de broodjes doormidden en bak ze af in de oven.
Bestrijk de bodem van een broodje met een eetlepel pinda-mayonaise. Leg de burger erop en vervolgens de gemarineerde groentjes en de gemengde sla. Plaats de bovenkant op het broodje.
Serveer nog wat groentjes naast de burger.