top of page

Bangelijke burger

Aantal personen:

4

Ingredienten

  • burgerbroodjes, liefst volkoren

  • 4 rundshamburgers of veggie burgers

  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

  • 200 g geraspte wortelen

  • 1 paksoi, fijngesneden

  • 2 tomaten, in blokjes gesneden

  • 1 à 2 el verse geraspte gember

  • het sap van 1 limoen

  • 10 blaadjes (Thaise) basilicum


  • Verse koriander


  • 3 el sojasaus

  • 2 el rijstazijn

  • 1 el (riet)suiker

  • 1 zakje gemengde sla

Voor de saus:

  • 4 el light mayonaise (of veganaise)

  • 1 kl rode currypasta

  • 1 el pindakaas

  • 1 el ketchup


Bereiding

  • Verwarm de oven voor voor de burgerbroodjes.

  • Doe de groentjes (behalve de sla) in een kom en voeg de verse gember, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn, de Thaïse basilicum, koriander en de rietsuiker toe. Meng alles goed.

  • Maak nu de burgersaus. Meng de mayonaise met de rode currypasta en de pindakaas.

  • Grill of bak de burger gaar

  • Snijd de broodjes doormidden en bak ze af in de oven.

  • Bestrijk de bodem van een broodje met een eetlepel pinda-mayonaise. Leg de burger erop en vervolgens de gemarineerde groentjes en de gemengde sla. Plaats de bovenkant op het broodje.

  • Serveer nog wat groentjes naast de burger.

bottom of page