top of page

Over mij

Hoi, ik ben Astrid! Hieronder vertel ik je graag iets over mezelf. 

D022FE20-DC6F-48B0-A87D-E3FA89964683_1_105_c.jpeg

Opleiding

Na het behalen van een diploma in de Romaanse taal- en letterkunde, besloot ik 15 jaar later een carrièreswitch te maken en schoolde ik me om tot diëtiste (bachelor Voedingsleer en Dieetkunde).

 

Die keuze kwam er omdat ik zelf worstelde met het prikkelbare darmsyndroom. Doorheen de jaren ging ik naar verschillende hulpverleners, probeerde ik voedingsaanpassingen te doen, maar zonder succes. Tot… ik het fodmap-dieet volgde.

De effecten van een aangepaste voeding op ons lichaam, wilde ik graag delen met andere mensen. Ik vind het bijzonder jammer dat veel mensen al jaren met ernstige klachten zitten en ze niet de juiste hulp vinden/krijgen. Dit zorgt vaak voor een inperking van hun sociaal leven en dat is zonde!

Het geeft me enorm veel voldoening om iemands levenskwaliteit te verhogen, of het nu gaat over prikkelbare darm, overgewicht of iets anders. Want misschien voel jij je niet goed in je vel, ben je onzeker omdat er doorheen de jaren wat kilo’s aankwamen. Ook dan zoek ik naar oplossingen en beperk ik me niet tot voedingsadvies, want de meeste mensen weten wel wat ze moeten eten, maar toch lukt het hen niet.​ Een gebrek aan karakter denken we vaak, maar dat is niet zo.

Ons eetgedrag is enerzijds te verklaren door hoe ons brein werkt en anderzijds door onze eigen, persoonlijke context waarin we leven. Dit en nog veel meer leerde ik in een opleiding die ik volgde over de principes van ACT, een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. Dankzij deze opleiding kan ik je leren hoe je nu eindelijk toch de betere keuzes kan maken op voedingsvlak én - het belangrijkste van al - deze gewoontes kan volhouden.

Wil je graag weten wat mijn visie en aanpak is? 

 

Om te weten waarbij ik je kan helpen, bekijk het aanbod

 

Volg me op Facebook of Instagram voor
tips, tricks en recepten.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page