top of page
Diëtiste Astrid

Ik help mensen hun eetbuien te overwinnen en weer te genieten van eten zonder schuldgevoel. Zo bereiken ze een comfortabel gewicht en neemt hun zelfvertrouwen en levenskwaliteit weer toe.

Elizabeth S  (36).JPG

Over mij

Ik ben Astrid Van den Bussche en woon met mijn gezin in het landelijke Everbeek. Na het behalen van een diploma in de Romaanse taal- en letterkunde, besloot ik 15 jaar later een carrièreswitch te maken en schoolde ik me om tot diëtiste. 

 

Toen ik startte als zelfstandige diëtiste was ik er helemaal klaar voor om mensen te helpen met voedingsadvies en -schema’s. Al gauw merkte ik echter dat dit niet voldoende was. Vaak hadden mijn cliënten al 101 diëten uitgeprobeerd of zichzelf uitgehongerd om toch maar af te vallen. Al die strenge diëten waren moeilijk vol te houden met als gevolg het gekende jojo-effect. 

 

Dit zette me aan om me extra opleidingen te volgen waardoor ik nu echt gedragsverandering tot stand kan brengen bij mijn cliënten. Geen haat-liefde-verhouding meer met de weegschaal, maar een stabiel gewicht zonder de hele dag te moeten vechten tegen eetbuien.

 

Ik gun het iedereen om zichzelf de tijd te geven om tot die gedragsverandering te komen, want een quickfix bestaat niet.

Wat me drijft

 

Het raakt me elke keer opnieuw als mensen vertellen dat ze al jaren worstelen met hun gewicht, eetbuien en hun zelfbeeld. Of dat ze “bang” zijn omdat ze op restaurant moeten gaan, naar een feest of op reis. Bang voor het cijfer dat nadien op de weegschaal staat. Of geen zin om te gaan omdat geen enkel leuk kleedje nog past.

 

Genieten hoort er niet meer bij en dat vind ik doodzonde!

 

Mijn missie is enerzijds mijn cliënten stap voor stap weer te leren genieten van eten en anderzijds meer inzicht te krijgen in de triggers van hun eetbuien. Zo kunnen ze bewustere keuzes maken op voedingsvlak. Bye bye eetbuien!

Zentuin
D022FE20-DC6F-48B0-A87D-E3FA89964683_1_105_c.jpeg

Je klankbord & gids

Je verhaal en bekommernissen kwijt kunnen is zo belangrijk, zonder beoordeeld of veroordeeld te worden, maar wel voelen dat je begrepen en gerespecteerd wordt. Dankzij mijn achtergrond in ACT, hou ik je daarbij  (liefdevol) een spiegel voor, iets wat je zelf niet kan. Op die manier achterhalen we pas echt wat er achter de eetbuien zit, hetgeen ons helpt om er komaf mee te maken.

 

Verder heb ik een rol als “gids” om je in heel praktische zaken te ondersteunen. Door aandachtig te luisteren, spoor ik de noden op van de cliënt en ga ik daarmee aan de slag. Of dat nu is door aangepaste recepten te zoeken, concrete productinformatie of tips en tricks om meer te bewegen, mindful te eten, om te gaan met moeilijke situaties, gedachten, gevoelens… Zo wordt het pad geëffend voor mijn cliënt en is het veel makkelijker om tot verandering te komen.  De kans op slagen is zo het grootst.

Wil je graag weten wat mijn visie en aanpak is? 

 

Om te weten waarbij ik je kan helpen, bekijk het aanbod

Volg me op Facebook of Instagram voor
tips, tricks en recepten.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page