Ingredienten
60 g havermout
1,5 el chiazaad of gebroken lijnzaad
150 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 el cacaopoeder (ongezoet)
3 el espresso of 1 à 2 kl oploskoffie (volgens smaak)
1 el agavesiroop
200 g magere platte kaas OF Griekse yoghurt OF Alpro Greek style
2 biscuitjes (bv Mariakoekje van Delacre of petit beurre)
koffie
Bereiding
De avond voordien : meng alle ingrediënten, behalve de magere platte kaas, biscuitjes en koffie, met elkaar en laat voor minimaal 5 uur in de koelkast staan.
De ochtend zelf : verdeel de helft van de mengeling over 2 glaasjes. Doe hetzelfde met de helft van de platte kaas. Doop de biscuitjes in de koffie en leg er telkens eentje op de yoghurt. Vul aan met de rest van de havermoutmengeling. Eindig met de platte kaas. Top eventueel af met wat cacao.
Tips
Eet er nog een stukje fruit bij om een volwaardig ontbijt te hebben.
Voor een helemaal gezonde versie, laatje de koekjes weg.
Voor een fodmap-lage versie:
Gebruik lactosevrije yoghurt
Vervang de agavesiroop door esdoornsiroop.
Gebruik een fodmap-laag koekje.
Gebruik amandelmelk of lactosevrije melk