top of page

Erwtenguacamole met hartige granola

Aantal personen:

8

Ingredienten

  • 3 el havervlokken

  • 2 el zonnebloempitten

  • 1 el ketchup

  • 1 el olijfolie

  • chilipoeder


  • 150 g erwten (diepvries)

  • 1 avocado

  • 3 el citroensap

  • 1 el lente-ui

  • 1 teentje knoflook

  • 8 blaadjes verse munt

  • 1 el zure room

  • 1 el olijfolie

  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de havervlokken met de zonnebloempitten, ketchup en olijfolie. Breng op smaak met chilipoeder. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de granola goudbruin en krokant is. Laat afkoelen.

  • Kook of stoom de erwtjes beetgaar. Spoel ze meteen onder koud water zodat ze hun frisse, groene kleur behouden. Doe de erwten met de avocado, het citroensap, de lente-ui, knoflook, olijfolie en zure room in een blender en mix tot een crème. Kruid met peper en zout.

  • Schep kleine bolletjes van de erwtencrème in glaasjes, verkruimel er wat granola over en werk af met een blaadje verse munt.


Dit is een recept van libelle-lekker.be

bottom of page