top of page

Feestelijk witloofhapje

Aantal personen:

Ingredienten

  • 2 kleine stronkjes witloof

  • Artisjoktapenade (in het aperovak van de supermarkt)

  • enkele zongedroogde tomaten

  • enkele sneetjes Gandaham

  • Verse peterselie, fijngesnipperd


Bereiding

  • Was het witloof en maak de blaadjes voorzichtig los.

  • Verwarm de oven op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de ham erop. Bak de ham krokant. Je moet ze kunnen verkruimelen!

  • Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en meng onder de artisjoktapenade.

  • Beleg de helft van de witloofblaadjes met de tapenade.

  • Verkruimel er wat van de ham over en bestrooi met de peterselie.


Astrid Van den Bussche

Ronsesestraat 258, 9660 Brakel

Astridlaan 86A, 9500 Geraardsbergen

©2021 by Studio Coco

Diëtist in de regio Brakel, Ronse, Geraardsbergen,

Lierde, Galmaarden, Bever, Oudenaarde, Ninove, Zottegem

Specialisatie: emo-eten, obesitas, insulineresistentie en prikkelbare darm syndroom (laag fodmap-dieet) 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page