
Ingredienten
1,5 koolrabi
1 broccoli
400 gr verse spinazie
250 gr ricotta
100 gr feta
300 g (veggie) kip
kipkruiden
3 el gemalen amandelen (amandelpoeder, schaafsel kan ook)
zout en peper
snufje nootmuskaat
1 tl paprikapoeder
scheutje olijfolie
Een goeie hand gemalen kaas
Bereiding
Schil de koolrabi (dik schillen om geen harde vezels te hebben) en snijd in blokjes. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.
Kook de broccoli en koolrabi (kan samen in de pan) in 5-6 minuten beetgaar. Giet af.
Kruid de veggie kipblokjes met kipkruiden (je hoeft ze niet voor te bakken). Als je kip gebruikt, bak de blokjes dan net niet gaar en kruid ook met kipkruiden.
Was de spinazie en zwier droog. Snijd de feta in blokjes.
Verhit wat olie in een pan, doe de spinazie erbij en laat slinken. Roer van het vuur af de ricotta en feta erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en een snuifje nootmuskaat. Schep de broccoli en koolrabi erdoor, alsook de (veggie) kip.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep het geheel in een ovenschaal. Strooi het amandelpoeder erover. Bestrooi met paprikapoeder en verdeel de gemalen kaas erover.
Bak de schotel nog 15 minuten in de oven.
