top of page

Koolrabi ovenschotel met broccoli en feta - koolhydraatarm

Aantal personen:

4

Ingredienten

  • 1,5 koolrabi

  • 1 broccoli

  • 400 gr verse spinazie

  • 250 gr ricotta

  • 100 gr feta

  • 300 g (veggie) kip

  • kipkruiden

  • 3 el gemalen amandelen (amandelpoeder, schaafsel kan ook)

  • zout en peper

  • snufje nootmuskaat

  • 1 tl paprikapoeder

  • scheutje olijfolie

  • Een goeie hand gemalen kaas

Bereiding


  • Schil de koolrabi (dik schillen om geen harde vezels te hebben) en snijd in blokjes. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.

  • Kook de broccoli en koolrabi (kan samen in de pan) in 5-6 minuten beetgaar. Giet af.

  • Kruid de veggie kipblokjes met kipkruiden (je hoeft ze niet voor te bakken). Als je kip gebruikt, bak de blokjes dan net niet gaar en kruid ook met kipkruiden.

  • Was de spinazie en zwier droog. Snijd de feta in blokjes.

  • Verhit wat olie in een pan, doe de spinazie erbij en laat slinken. Roer van het vuur af de ricotta en feta erdoor.

  • Breng op smaak met zout, peper en een snuifje nootmuskaat. Schep de broccoli en koolrabi erdoor, alsook de (veggie) kip.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Schep het geheel in een ovenschaal. Strooi het amandelpoeder erover. Bestrooi met paprikapoeder en verdeel de gemalen kaas erover.

  • Bak de schotel nog 15 minuten in de oven.

Astrid Van den Bussche

Ronsesestraat 258, 9660 Brakel

Astridlaan 86A, 9500 Geraardsbergen

©2021 by Studio Coco

Diëtist in de regio Brakel, Ronse, Geraardsbergen,

Lierde, Galmaarden, Bever, Oudenaarde, Ninove, Zottegem

Specialisatie: emo-eten, obesitas, insulineresistentie en prikkelbare darm syndroom (laag fodmap-dieet) 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page