Ingredienten
Voor de spinaziemengeling
800 g spinazie (vers of diepvries)
150 g ricotta
2 eieren
50 g geraspte parmesan
zout en peper
Voor de tomatensaus
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look, geperst
2 wortelen, in blokjes
1 takje selder, in stukjes (optioneel)
800 g tomatenblokjes
Tabasco, zout, peper
Voor de tomatensalade
300 g kerstomaten
1 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
Basilicum (vers of droog)
Overig
Lasagneblaadjes
Geraspte mozzarella
Bereiding
Voor de tomatensaus:
o Stoof de ui met de knoflook. Voeg de wortelen toe en laat 10 min stoven.
o Voeg eventueel de selder toe en 5 min later de tomatenblokjes. Laat afgedekt 20 à 25 min zachtjes sudderen.
o Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper, zout en tabasco.
Voor de spinaziemengeling :
o Verwarm de spinazie. Voeg de kazen en de eitjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet de mixer even in de mengeling.
De lasagne maken:
o Verwarm de oven op 180°.
o Begin met een dun laagje spinaziemengeling. Leg er lasagneblaadjes op. Doe de helft van de resterende spinaziemengeling erop. Dan weer lasagneblaadjes met daarop de helft van de tomatensaus. Daarna nogmaals lasagne, spinazie, lasagne en eindig met de tomatensaus.
o Bestrooi dun met geraspte mozzarella en zet 30 min in de oven op 180°.
Voor de tomatensalade:
o Meng alle ingrediënten in een kom.