Lasagne met spinazie

Aantal personen:

4 personen

Ingredienten

Voor de spinaziemengeling

  • 800 g spinazie (vers of diepvries)

  • 150 g ricotta

  • 2 eieren

  • 50 g geraspte parmesan

  • zout en peper

Voor de tomatensaus

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 1 teentje look, geperst

  • 2 wortelen, in blokjes

  • 1 takje selder, in stukjes (optioneel)

  • 800 g tomatenblokjes

  • Tabasco, zout, peper

Voor de tomatensalade

  • 300 g kerstomaten

  • 1 el olijfolie

  • 1 el balsamico-azijn

  • Basilicum (vers of droog)

Overig

  • Lasagneblaadjes

  • Geraspte mozzarella

Bereiding

Voor de tomatensaus:


o Stoof de ui met de knoflook. Voeg de wortelen toe en laat 10 min stoven.


o Voeg eventueel de selder toe en 5 min later de tomatenblokjes. Laat afgedekt 20 à 25 min zachtjes sudderen.


o Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper, zout en tabasco.


Voor de spinaziemengeling :


o Verwarm de spinazie. Voeg de kazen en de eitjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet de mixer even in de mengeling.


De lasagne maken:


o Verwarm de oven op 180°.


o Begin met een dun laagje spinaziemengeling. Leg er lasagneblaadjes op. Doe de helft van de resterende spinaziemengeling erop. Dan weer lasagneblaadjes met daarop de helft van de tomatensaus. Daarna nogmaals lasagne, spinazie, lasagne en eindig met de tomatensaus.


o Bestrooi dun met geraspte mozzarella en zet 30 min in de oven op 180°.


Voor de tomatensalade:


o Meng alle ingrediënten in een kom.