top of page

Muffins met havermout en bosbessen

Aantal personen:

Ingredienten

  • 210 g havermout

  • 100 g amandelmeel (amandelpoeder)

  • 1 kl bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • 60 ml maple syrup (esdoornsiroop) of agavesiroop

  • 120 ml (plantaardige) melk

  • 1 el olijfolie

  • 2 kl citroensap

  • 150 g blauwe bessen

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°.

  • Meng de droge ingrediënten in een kom : havermout, amandelmeel, bakpoeder en vanillesuiker.

  • Meng de overige ingrediënten, behalve de bosbessen, in een andere kom.

  • Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng goed.

  • Roer voorzichtig de bosbessen eronder.

  • Vul cupcake vormpjes met het mengsel en bak 15 tot 18 min op 180°.

  • Laat afkoelen. Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast.


Dit recept is gebaseerd op een recept van Sofie Dumont.

Astrid Van den Bussche

Ronsesestraat 258, 9660 Brakel

Astridlaan 86A, 9500 Geraardsbergen

©2021 by Studio Coco

Diëtist in de regio Brakel, Ronse, Geraardsbergen,

Lierde, Galmaarden, Bever, Oudenaarde, Ninove, Zottegem

Specialisatie: emo-eten, obesitas, insulineresistentie en prikkelbare darm syndroom (laag fodmap-dieet) 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page