
Ingredienten
500 g reuzegarnalen of scampi
4 el (sesam)olie
300 g (fodmaparme) pasta
Een handje verse koriander, grof gesneden
1 el lente-ui (enkel groene deel), fijngesneden
200 g edamame bonen (diepvries, niet meer dan 90 g per pers)
5 wortelen, in julienne gesneden
1,5 el gember, geraspt
2 el limoensap
5 el sojasaus (fodmaparm)
Een snuifje pili pili, zout, peper
Bereiding
Kook de pasta beetgaar.
Kook de edamamebonen beetgaar (Gaat snel! Slechts enkele minuten)
Verwarm 2 el olie in een pan, voeg de reuzegarnalen toe en bak ze op een hoog vuur in enkele minuten gaar. Kruid bij met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.
Bak de wortelen in dezelfde pan (voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe), tot ze beetgaar zijn. Doe er de laatste 5 min de lente-ui bij.
Meng het limoensap met de sojasaus, 2 el olie, de pili pili en de gember. Roer dit onder de pasta.
Doe de bonen en de wortelen bij de pasta en serveer met enkele garnalen er bovenop.
Werk af met koriander.
TIPS
Voor meer groenten (en dus vezels) kan je er nog een frisse salade bij serveren, of rauwkost naar keuze (fodmaparm).
Indien je geen prikkelbare darmen hebt, kan je gewone volkorenpasta gebruiken en de volledige lente-uitjes. Ook lekker met sobanoedels.
Voor een LOW CARB-versie vervang je de noedels door noedels obv konjacmeel