Ingredienten
500 g reuzegarnalen of scampio
4 el (sesam)olie
300 g (fodmaparme) pasta
Een handje verse koriander, grof gesneden
1 el lente-ui (enkel groene deel), fijngesneden
200 g edamame bonen (diepvries, niet meer dan 90 g per pers)
5 wortelen, in julienne gesneden
1,5 el gember, geraspt
2 el limoensap
5 el sojasaus (fodmaparm)
Een snuifje pili pilio Zout, peper
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta beetgaar.
Stap 2
Kook de edamamebonen beetgaar (gaat snel! Slechts enkele minuten)
Stap 3
Verwarm de olie en voeg de garnalen toe en bak ze op een hoog vuur in enkele minuten gaar. Kruid bij met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.
Stap 4
Meng het limoensap met de sojasaus, 2 el olie, de pili pili en de gember. Roer dit onder de pasta.
Stap 5
Doe de bonen en de wortelen bij de pasta en serveer met enkele garnalen er bovenop.
Stap 6
Werk af met koriander.