Ingredienten
1 el olijfolie
1 ui
2 teentjes look
500 g boerenkool (of andere kool)
2 el margarine bakken en braden
250 g gerookte baconblokjes (optioneel)
400 g champignons
een handjevol platte peterselie
80 g geraspte emmentaler
250 ml lichte room (7%) of sojaroom
360 g volkoren spaghetti
peper en zout
Bereiding
Snipper de ui fijn en pers de look. Stoof aan in de olijfolie.
Snijd de boerenkool in fijne reepjes en voeg een deel toe aan de pan. Laat slinken en voeg de rest toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Borstel ondertussen de champignons en snijd ze in schijfjes. Verwarm de margarine en bak hierin de champignons, samen met de bacon, op een hoog vuur. Kruid met peper.
Voeg de champignonmengeling toe aan de koolmengeling.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Snij de peterselie fijn. Voeg het samen met de room en kaas toe aan de groenten. Warm nog even door.
Serveer de pasta met de saus en versier met een takje peterselie.
Voor een FODMAP-LAGE VERSIE : vervang de champignons door oesterzwammen; laat de ui en look weg; gebruik fodmap-lage pasta en lactosevrije room (geen sojaroom). Gebruik de boerenkool of spitskool.