Ingredienten
100 g volkoren basmati rijst
100 g witte basmati rijst
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
Olijfolie
paprikapoeder
peper en zout
400 g (vegan) kipnuggets
1 pastinaak, geschild
1 komkommer, gewassen
3 rode bieten uit bokaal
4 handjes rucola
4 el mayonaise
4 el witte yoghurt, ongesuikerd
2 koffielepels wasabi (of meer naar smaak)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°.
Breng water aan de kook en voeg de volkoren rijst toe. Voeg een kwartiertje later de witte rijst toe (of bekijk goed de kooktijden van beide soorten).
Bak de kikkererwten krokant in de olie en kruid met paprikapoeder en zout.
Bak de (vegan) kipnuggets in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de pastinaak fijn.
Snij de komkommer in lange linten (met een brede dunschiller).
Snij de rode biet in dikke schijven.
Was de rucola indien nodig.
Meng de mayonaise met de yoghurt en wasabi.
Verdeel de rijst en de groenten over 4 bowls en schik er de nuggets en kikkererwten op. Lepel er 2 el wasabimayonaise over.
Voor een FODMAP-LAGE VERSIE : Vervang de nuggets door kipblokjes. Eventueel kan je ze zelf paneren met glutenvrij paneermeel en ei. Gebruik lactose-vrije yoghurt.