top of page

Poké bowl

Aantal personen:

4

Ingredienten

  • 100 g volkoren basmati rijst

  • 100 g witte basmati rijst

  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • Olijfolie

  • paprikapoeder

  • peper en zout

  • 400 g (vegan) kipnuggets

  • 1 pastinaak, geschild

  • 1 komkommer, gewassen

  • 3 rode bieten uit bokaal

  • 4 handjes rucola

  • 4 el mayonaise

  • 4 el witte yoghurt, ongesuikerd

  • 2 koffielepels wasabi (of meer naar smaak)


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°.

  • Breng water aan de kook en voeg de volkoren rijst toe. Voeg een kwartiertje later de witte rijst toe (of bekijk goed de kooktijden van beide soorten).

  • Bak de kikkererwten krokant in de olie en kruid met paprikapoeder en zout.

  • Bak de (vegan) kipnuggets in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Rasp de pastinaak fijn.

  • Snij de komkommer in lange linten (met een brede dunschiller).

  • Snij de rode biet in dikke schijven.

  • Was de rucola indien nodig.

  • Meng de mayonaise met de yoghurt en wasabi.

  • Verdeel de rijst en de groenten over 4 bowls en schik er de nuggets en kikkererwten op. Lepel er 2 el wasabimayonaise over.

  • Voor een FODMAP-LAGE VERSIE : Vervang de nuggets door kipblokjes. Eventueel kan je ze zelf paneren met glutenvrij paneermeel en ei. Gebruik lactose-vrije yoghurt.

bottom of page