top of page

Spirelli met groene kool en peulvruchten

Aantal personen:

4

Ingredienten

  • Olijfolie

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 2 stengels witte selder, in stukjes

  • 1/2e groene kool, fijngesneden

  • 2 tomaten, in blokjes

  • 280 g volkoren spirelli

  • 100 g kikkererwten (uit bokaal of blik, goed afgespoeld)

  • 100 g droge groene linzen

  • Peper en zout

Bereiding

  • Verhit 4 el olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en selder gedurende 5 min.

  • Voeg de linzen toe en voeg water toe tot ze net onder staan. Laat 10 à 15 min zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.

  • Kook ondertussen de spirelli gaar.

  • Voeg de tomatenblokjes, de groene kool en de kikkererwten toe en laat nog 10 min pruttelen.

  • Doe de spirelli erbij en meng goed.

  • Serveer met wat kaasschilfers en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie.

bottom of page