top of page

Tajine van wintergroenten

Aantal personen:

4

Ingredienten

  • 3 el olijfolie

  • 1 ajuin, in ringen gesneden

  • 1 teentje look, geperst

  • 1/2e eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden (of gedroogde)

  • 2 koffielepels gemalen koriander

  • 100 ml witte wijn (optioneel)

  • 2 rapen, in blokjes

  • 2 kleine pastinaken, in blokjes

  • 500 g zoete aardappel, in blokjes

  • 200 ml groentebouillon

  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • 200 g kipfilet in blokjes OF vegetarische kipstukjes

  • Sap van een halve (kleine) citroen

  • +/- 150 g olijven

  • peper en zout

  • 2 handjesvol (blad)peterselie, fijngesneden

Bereiding

  • Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de rozemarijn en koriander toe en bak kort mee. Blus met de witte wijn (optioneel).


  • Roer de groenten hieronder en bevochtig met de bouillon. Laat onder deksel garen.

  • Bak ondertussen de uitgelekte kikkererwten krokant in een pan met een beetje olijfolie en wat zout.

  • Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je de (vegetarische) kipstukjes, de olijven en 3/4e van de peterselie toe.

  • Breng op smaak met het citroensap. Let op, begin met een klein geutje en proef eerst alvorens de rest van het sap toe te voegen. Eens het te zuur is, kan je niet meer terug.

  • Laat goed doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.

  • Werk het gerecht af met de rest van de peterselie en de kikkererwten.

bottom of page